Økonomiens dag

Elevene på vg1 studiespesialiserende står foran sine første valg av programfag i videregående skole. Økonomiseksjonen arrangerte 19. januar en egen fagdag for å vise hvilke arbeidsoppgaver og yrker økonomifag kan lede til.

Dagen inneholdt flere presentasjoner:

Ellen Iversen, rådgiver på VINN, snakket om næringslivet i Narvik, og de mange spennende aktivitetene som foregår i nærområdet. Stikkord som: Nytt hotell, Jernbanen, Narvikfjellet, Hålogalandsbrua og Nordkraft Arena var alle kjent for elevene.

Tidligere elev, og konferansier for dagen, Ole Jørgen Eilertsen, holdt et meget underholdende innlegg om egne erfaringer med økonomifag, og gav elevene gode råd om hva som er viktig å legge vekt på når de skal gjøre sine valg.

Ragnar Norum, markedssjef i Hurtigruten, snakket om muligheter med økonomiutdanning, variasjonen i yrker og arbeidsoppgaver, og hadde med praktiske eksempler fra egen karriere. Vi fikk se en nyprodusert reklamefilm for Hurtigruten som kommer på TV i neste uke, samt en annen film som brukes i markedsføringen av Hurtigruten over hele verden.

Elevenes bidrag

Hver klasse hadde på forhånd jobbet med forretningsideer, og hadde valgt ut hver sin ide som de presenterte for forsamlingen. Alle hadde gode forretningsideer, og juryen hadde en vanskelig oppgave med å kåre en vinner.

Klassen som til slutt trakk det lengste strået var AA1C, som presenterte sin ide på en veldig god måte:

Monteringsexperten skal montere flatpakkete møbler hjemme hos folk til en konkurransedyktig pris med slagordet:
Er den flat, får vi den opp!