På treningsleir i Tyrkia

Da har IF2A og IF3A har vært på sin årlige Tyrkiatur og har nå kommet hjem etter et ti-dagers strålende opphold i Kumköy, et lite stykke utenfor Side. Fotball, mat og det sosiale sto i fokus og de fleste var fornøyde med forholdene som var perfekt tilrettelagt for oss bleike men livlige nordmenn.

Det er ingen tvil om at alle som var med på treningsleiren var motiverte og ivrige etter å trene. Vi hadde fått beskjed om at det skulle spilles tre kamper i løpet av oppholdet vårt, og etter noen få dagers trening var det tid for første kamp. Kampgløden var virkelig til stede! Det var guttene i andre- og tredjeklassen som først skulle ut i ilden, og de skulle spille mot et tyrkisk guttelag. Selv om sola stekte gjennom hele kampen var innsatsen deres i en klasse for seg selv. De vant nemlig 9-0 over de tyrkiske guttene, og alle dro smilende tilbake til hotellet for å slappe av og få med seg de siste solstrålene den dagen. På kvelden fikk alle guttene individuelle tilbakemeldinger om kampen, og om deres prestasjoner, noe som styrket selvtilliten til veldig mange og som gjorde at stemningen i gruppa ble veldig god.

Så kom dagen da jentene skulle ut i krigen. Laget vi spilte mot var Antalya Spor, og vi fikk vite at de hadde en landslagsspiller, og at de var veldige gode. Gode, det var de, men FFA-jentene som hadde ligget i hardtrening i nesten ei uke var mye bedre, og stillingen endte 7-0 til oss. Alle var fornøyde med innsatsen, og vi vendte lykkelige tilbake til hotellet, og slik som guttene hadde fått individuelle tilbakemeldinger fra kampen, fikk også jentene det.

Siste dagen vår på treningsleiren kom, og da var det tid for ny kamp for guttene. Men nå skulle de spille mot et norsk lag som også var der på treningsleir, nemlig NTG Kongsvinger. Guttene våre arbeidet hardt, og de var utrolig flinke, men dessverre for oss så var NTG et lite hakk bedre, og de vant 3-2, men dette satte ingen stopper for den gode stemningen i FFA-gjengen.

Reiselederne vi hadde med oss var Dagfinn Rognmo, Hans Herman Henriksen og Stian Johnsen. De ledet treningene og holdt kustus på en energisk idrettsgjeng, både på og utenfor banen.

Med på turen var også Petter Falkbu som er avdelingsleder for idrettslinjen. Han var med for å følge opp elevene når det gjaldt lekser og passe på at alle hadde alt under kontroll. Han ville også se hvordan den årlige Tyrkia-turen foregår og hvilken nytte FFA-elevene har av denne treningsleiren. Vi som elever synes treningsleiren er med på å skape samhold, også på tvers av klassene. Forholdene mellom elever og lærere blir bedre, og som idrettsutøvere får vi bedre oppfølging når det gjelder trening og kosthold. Vi håper Falkbu har fått det samme inntrykket som vi sitter igjen med.

Ivar Morten Nordmark var med for å følge med på spillerne og deres utvikling. Han ville også bli bedre kjent med egne mjølnerspillere og for å se på uoppdagede talenter fra andre klubber. Den viktigste grunnen til at han var med var for å se på hvordan forholdet og kommunikasjonen mellom FFA og klubbene kunne forbedres.

Selv om det var mye trening, hadde elevene på FFA fortsatt masse energi til overs når treningene var ferdige, noe som resulterte i at vi måtte finne på flere aktiviteter, bl.a volleyballturnering. Dette var virkelig en innertier! Vi delte inn lag, og spilte helt til sola gikk ned. Konkurranseinstinktene til både lærerne og elevene viste seg veldig godt til tider i løpet av ettermiddagen, noe som førte til mye latter og godt humør. Noe som er verdt å merke seg er at det var et lag bestående av kun elever som vant denne turneringen, mens lærerne ikke kom seg lengre enn til semifinalen.

(Teksten er litt forkortet)

Tekst: Benedicte Opdal, Merete Sletbakk og Tiril Pedersen.
Foto: Dagfinn Rognmo