Barne- og ungdomsarbeiderfag på Newton-rommet

newton-2018-04-25-1 - Klikk for stort bilde Lærte om programmering for barnehagebarn.

Barne- og ungdomsarbeiderfag-elevene var onsdag 25. april på undervisning i Newton-rommet og fikk kursing i hvordan man kan legge til rette for programmering med barnehagebarn. Ansvarlig for dagen var Anders Øgsnes som tok godt imot elevene våre og de var etter undervisningen tydelige på at dette var læring de vil ta med seg i møte med barn senere når de skal ut i arbeidslivet. Et av IKT verktøyene som ble tatt i bruk var BeeBot.

En BeeBot er en artig liten robot for de eldste barna i barnehagen. Med denne ble elevene våre introduserte for enkel programmering og jobbet med viktige ferdigheter som sekvensiell tenking, estimering og problemløsning. Barna lærer å programmere gjennom det morsomme «Bie-spillet». I «Bie-spillet» snakker og tenker man igjennom hvorfor bien/humlen er så viktig i naturen og en kommer innom lokal flora og bienes «dans». Det var også et spilleplan der barna lærer om egenskapene til geometriske figurer.

Barna jobber sammen to og to og øver på sosial kompetanse. Hver toergruppe får en bie-robot som de deler på.

(Trykk på bildene for å forstørre)

newton-2018-04-25-2 - Klikk for stort bilde newton-2018-04-25-3 - Klikk for stort bilde newton-2018-04-25-4 - Klikk for stort bilde newton-2018-04-25-1 - Klikk for stort bilde