Forfatterbesøk: Anders Totland

Rørende om sykdom, livet og døden. Klikk for stort bilde

I uke 40 hentet skolebiblioteket på Narvik vgs inn forfatter Anders Totland, som spilte piano og fremførte teksten fra boka si «Engel i snøen» for elevene på de tre studiestedene våre. Fortellingen foregår på nynorsk og tar for seg sykdom, livet og døden som tema og gir et godt innblikk i hvordan ikke bare den som er døende blir påvirket, men også de pårørende.

Boka er i bruk i norsk-faget og har vært kjøpt inn som klassesett, slik at store deler av elevene har lest fortellingen før. Til tross for dette var både elever og lærere tydelig rørt av fremføringen, og flere elever ble igjen for å spørre spørsmål til forfatteren om tolkingene de har gjort i norsk-timene.

Narvik videregående synes at forfatterbesøk er et kjempebra tiltak, og det er noe skolen kommer til å fortsette med i fremtiden. Vi takker Anders Totland for at han tok turen og for et meget vellykket opplegg!