Forfattermøte om æresdrap

Klikk for stort bilde Hanne-Lene Stenberg Nilsen Elevene fikk møte forfatter og journalist Lene Wold.

I samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken tok forfatteren av boka "Ære være mine døtre" utgitt i 2017 turen til Narvik vgs. Her holdt hun et gripende foredrag om forarbeidet hun gjorde i forbindelse med boken sin. Boken handler om temaet æresdrap, og Wold intervjuet 139 menn som var ansvarlige for æresdrap når hun skulle skrive den, noe som var utgangspunktet for foredraget. I et av tilfellene hadde hun fått snakket med både faren og en av de overlevende døtrene, og Wold refererte mye til disse under foredraget sitt. Det gjorde stort inntrykk på elevene, og hun fikk gode spørsmål når hun til slutt åpnet for at publikum kunne spørre henne ut.