Ha et godt skoleår!

Klikk for stort bildeBrev til årets elever på Narvik vgs.

Hei alle sammen!

Velkommen til Narvik videregående skole! Sammen med alle de andre som skal bidra til utdanningen din de neste årene håper jeg at du har hatt en fin sommer. Jeg er glad for å få lov til å ønske deg velkommen til et nytt skoleår og håper du kommer til å trives. Takk for at du valgte å komme til akkurat denne skolen.

I tiden fremover kommer det til å være mye du lurer på. Kanskje har du flyttet hit for å gå på skole og er ny i byen, eller kanskje du er usikker på hvordan koronaviruset kommer til å påvirke skolehverdagen din. Uansett hva du lurer på håper jeg du spør de rundt deg om hjelp. På Narvik videregående har vi mange erfarne ansatte som står klare til å hjelpe nettopp deg.

Kontaktlæreren din vil bli viktig i tiden fremover, men vi har også andre som kan hjelpe deg. Vi har en kjempegod miljøtjeneste på skolen, med flinke miljøarbeidere som sørger for at elevene våre har det bra både på skolen og på fritiden. Vi har blant annet også rådgivere som kan hjelpe deg når du føler deg usikker på fremtiden. Når livet blir vanskelig har vi også helsesykepleiere på skolen. Vi gjør vårt beste for at alle skal ha det bra sammen, men dette er noe også du må hjelpe oss med. Ser du noen som blir mobbet eller holdt utenfor, ta ansvar. Vi får bare et godt miljø om alle jobber sammen. Vær hyggelig mot alle du møter, hver eneste dag.

På skolen har det blitt satt igang flere tiltak for å hindre smitte av koronaviruset. Vi har blant annet økt renholdet på skolen, og det er begrenset hvor mange folk vi samler på et sted. Det blir et annerledes skoleår, men vi skal sørge for at det blir trivelig likevel. Det er viktig at du som elev husker på at vi skal vaske hendene og holde avstand til hverandre så godt det er mulig. Minn hverandre på det, og vis forståelse når de ansatte minner deg på smittefaren. Vi er så heldige at vi bor i en region hvor smitten har vært mindre utbredt, og sammen kan vi sørge for at det fortsetter slik.

Når du etter hvert begynner med vanlig undervisning og du kanskje synes enkelte ting er vanskelig, så ikke gi opp! Det å lære noe nytt kan være utfordrende, men om du øver og øver kommer det til å gå bra til slutt. Det er svært få som får ting til på første forsøk! Ikke gi opp. Det er viktig at du møter opp til timene, deltar i undervisningen og spør når det er noe du ikke forstår.

Nok en gang, takk for at du valgte å gå på Narvik videregående. Jeg håper du kommer til å trives. Ha et godt skoleår!

Hilsen Anita Merete Sletbakk, rektor