Helsefagarbeiderne fikk besøk av tidligere elev

Klikk for stort bilde John Omland Lærte om diabetes fra pasientenes ståsted.

På Narvik vgs utdanner vi fremtidens fag-ressurser. Derfor er det kjempehyggelig når vi får mulighet til å få et gjensyn med tidligere elever som kan hjelpe oss med å utdanne enda flere. Jenny Christine Austerslått Jakobsen har diabetes og har tidligere vært elev på studiested Solhaugen. Onsdag 27. mai tok hun turen tilbake til oss for å fortelle fremtidens helsefagarbeidere om hvordan diabetes oppleves av de som faktisk lever med det. På denne måten kan elevene lære om hvilke hensyn man bør ta, og hvilke problemstillinger som er viktige for denne pasientgruppen.

Jakobsen er også en av Diabetesforbundets "likepersoner" i Nordland (ekstern lenke). Deres oppgave er å være tilgjengelig for andre diabetikere som har behov for å snakke med noen som kjenner til alle utfordringene de lever med. Under foredraget for våre elever ble det åpnet for spørsmål, og temaer som russetiden, måling av blodsukker og medisinering ble godt belyst under den 45 minutter lange skoletimen. Til slutt fikk Jakobsen blomster av lærer Kjersti Zell Røssaak som tak for at hun tok seg tid til å komme tilbake til oss.

Klikk for stort bilde John Omland