Julehilsen fra rektor

Klikk for stort bilde Crestock Narvik vgs ønsker elever, foresatte og ansatte en god jul og et godt nyttår!

Vi nærmer oss slutten på et krevende og annerledes år. I 2020 har vi alle kjent på store endringer, og vi har levd med forskjellige typer restriksjoner siden mars. Spriting og vask av hender, avstand til andre, og at vi alle må holde oss hjemme også med milde symptomer, er ting som har blitt en del av hverdagen.

De fleste elevene gir uttrykk for at det er bedre å være på skolen enn å ha hjemmeskole, og vi er veldig glad for at det har vært mulig å holde skolen åpen hele høsten - selv om det er en del aktiviteter og arrangementer der vi har vært nødt til å tenke alternativt.

Mange ungdommer opplever nok likevel flere restriksjoner og begrensninger i sitt sosiale liv enn det vi voksne gjør. Vi ser elever som er ensomme, som sliter med psykiske utfordringer eller at de opplever å ikke være en del av det ungdomsmiljøet de ønsker å være.

Vår oppfordring til dere alle:
Bruk tida i juleferien til en velfortjent pause, til å være sammen med de nærmeste så langt det er mulig, ta vare på hverandre samtidig som dere ivaretar smittevernet. Snakk med ungdommene våre om hvordan de har det, om ønsker for framtida, og ikke minst om hvordan hver enkelt av oss, både ungdommer og voksne kan påvirke andre gjennom det vi sier og gjør både når vi møtes i hverdagen, og når vi møtes på nett. Sosiale medier kan være både positive og negative. Hva vi velger å dele, hvem vi deler det med, og måten vi kommenterer og omtaler andre kan ha stor betydning for den enkelte. Et smil og en hyggelig kommentar kan bety mye.

Vi ser frem til et bedre og mer normalt 2021, og minner om at vi må holde ut litt til, så vil alt bli bra! Vi gleder oss alle til å se dere igjen i januar.

Julehilsen fra alle oss på Narvik videregående skole!

Anita Sletbakk