Kåring av årets beste forretningside'

Klikk for stort bilde Kreative og innovative elever på Frydenlund viser sine forretningsideer.

«Beste forretningside’»

«Beste forretningside’» et prosjekt som har vært gjennomført ved Frydenlund i flere år. Prosjektet gjennomføres for å gi erfaring og skape en lavere terskel hos elevene til å senere kunne tørre å starte en bedrift.

Samfunnsfag elevene på Frydenlund har jobbet i en måned med prosjekt «Beste forretningside’». Etter mye jobbing kom de frem til mange gode forretningsideer, der fellestrekkene for forretningsideene hadde fokus på miljø, bærekraft og samfunnssikkerhet. I tillegg var elevene opptatt av at ideene skulle kunne brukes via apper på telefonen.

Etter nøye utvelgelse av juryen fikk fem finalister presentere sine ideer for sine medelever. Vinnerideen heter «Scan-It» og var laget av teamet: Anders Akeberg, Stian Thorvaldsen, Emilie Homola og Kristine Bakkemo fra klasse St1B. «Scan-It» er en app som du kan bruke for å holde oversikt over matvarene du har hjemme, slik kan en lettere vite hva som må handles eller ikke, når vi er i butikken. I tillegg vil den kunne redusere matsvinn ved at vi ikke kjøper inn det vi allerede har hjemme.

Juryen bestående av avdelingsleder Bodil Wang fra Narvik vgs avd Frydenlund, Christian S Andersen fra Fremover og Lena Hope fra Narvikgården, sier de var imponert over elevenes kreativitet. Juryen sa blant annet dette om elevenes forretningsideer: «Årets ideer bærer preg av at oppfinnerne er unge og innovative, og løser ulike problemstillinger som berører dem her og nå. Alle produktene har en tydelig miljø og samfunnsprofil…-».

Elevene var selv veldig fornøyde, og synes det var spennende og lærerikt å få jobbe med dette prosjektet. Det fornøyde vinnerteamet kan nyte heder og ære for sin forretningside’, samt premien som er en kveld på Peppes pizza sammen lærer og resten av klassen.