Fyrtårn-rollemodeller besøker Narvikskolene

Fyrtårn-rollemodeller 2018 - Klikk for stort bilde 9. klassene i Narvik fikk møte rollemodeller innen ulike yrker som forberedelse på valg av videregående skole.

«Fyrtårn»/rollemodeller besøker alle 9. klasseelever ved Skjomen skole, Ankenes skole, Bjerkvik skole og Narvik ungdomsskole. Karrieresenteret koordinerer disse besøk i samarbeid med skolenes rådgivere.

Totalt 28 rollemodeller viet sin tid til å fortelle om yrkene sine for elever og lærere i Narvikskolen. De representerer 18 ulike bedrifter. Hver klasse får møte 5-7 rollemodeller, etter ønsker. Elevene gis mulighet til å stille spørsmål og å få kunnskap om arbeidsoppgaver, utdanning, egenskaper i yrket etc. Arbeidslivet får mulighet til å synliggjøre sin bransje og behovet for arbeidskraft. På denne måten får skolen strukturert sitt samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv. Gjennom møtet med rollemodeller får elevene inspirasjon og motivasjon til utdanning også med tanke på valg av utdanningsprogram når de skal på kurs i Narvik videregående skole 12. og 13. april -18.

Fyrtårn-rollemodeller 2018 - Klikk for stort bilde Fyrtårn-rollemodeller 2018 - Klikk for stort bilde Fyrtårn-rollemodeller 2018 - Klikk for stort bilde