Sterke inntrykk under forestilling på Frydenlund

hengdeg-13 - Klikk for stort bilde Elevene fikk se forestillingen #hengdeg tirsdag 5. desember

#hengdeg

Tirsdag 5. desember fikk elever og ansatte ved Narvik videregående skole se en teaterforestilling som gjorde sterkt inntrykk på mange. Det var også en åpen forestilling der foreldre var spesielt invitert.

Teaterstykket #hengdeg setter søkelyset på digital mobbing og konsekvensene av dette. Stykket viser den tøffe netthverdagen til dagens ungdom som konstant eksponererer dem for urealistiske idealer, forventningspress, gaming, sosiale medier, vold og et ekstremt nyhetsbilde. I dagens digitaliserte samfunn foregår store deler av kommunikasjonen på nett. Det er en sterk forestilling som tar et oppgjør med mobbing og utestengelse og hvilke konsekvenser det kan gi. - men det er også en forestilling om ta valg, se hverandre og håp.

Temaene har stor betydning for skolen og for ungdommene våre, og er en viktig påminnelse til oss alle om at vår oppførsel både i hverdagen og på nett kan ha stor betydning for andre mennesker. Dette er tema som berører alle på skolen og som vi jobber med i det daglige både i klasserommene og i samarbeid med skolehelsetjenesten. Vi har flere forskjellige skoleprogram som kjøres for elevene på de forskjellige trinnene hvert år. I tillegg har vi en skolehelsetjeneste som har åpen dør for alle elevene våre hver dag.

Tusen takk til de 3 Lions klubbene i Narvik som har gitt forestillingen i gave til skolen!

Nittedal Teater har siden 2013 turnert i hele Norge med forestillingen #hengdeg. Forestillingen er sett av mer enn 100 000 og er blitt vist over 400 ganger. Forestillingen mottok Nittedal Kommunes kulturpris i 2016.

Nittedal teater beskriver stykket slik:

«Sosiale medier skaper avhengighet, tittermentalitet, ukritisk selvutlevering, og man kan anonymisere, redigere og glorifisere fremstillingen av sitt eget "jeg". Isolerte bak hver sin skjerm, gjemt bak hver sin maske. Sitter vi ensomme og med et inntrykk av en uoppnåelig og perfeksjonert omverden en ikke makter, eller tør å ta del i. #hengdeg har et nakent uttrykk, som baserer seg på et digitalt språk med virkningsfulle audiovisuelle kulisser, og blir for mange et sterkt møte med en brutal virkelighet»

Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: Katrine Skavik Fotograf: Katrine Skavik Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland Fotograf: John Omland