VGS Narvik - Elektrofag (vg1)

Du som velger elektrofag må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er også viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter. Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon.

Klikk for stort bilde

Utdanningsprogrammet fører til mer enn 20 ulike fagbrev innenfor installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer. Elektrofag har store lyse verksted og klasserom der teoriundervisning og praktisk arbeid blir kombinert i de samme rommene. Vg1-klassene bruker trådløst internett og læringsplattformen itslearning i alle fag. På itslearning blir alt av arbeidsoppgaver lagt ut og det er mulig å levere alt av teoretiske besvarelser elektronisk. Der vil du også få en oversikt over karakterene dine. Av 35 timers arbeidsuke har du 12 timer i fellesfagene:
- engelsk
- matematikk
- naturfag
- gym

De andre 23 timene blir fordelt over programfagene:
I disse fagene vil du ha ca 50% med nødvendig teori og så vil resten av tiden bli brukt til praktisk arbeid i verkstedet.

Litt om programfagene:

Elektroniske kretser og nettverk omhandler bygging og  programmering av forskjellige elektroniske produkter, montasje av datanettverk, dokumentasjon, måling og vedlikehold av elektronisk utstyr.

Energi- og styresystemer omhandler montasje og drift av motorstyringer, analogt og via programmer Montasje og drift av lys, varme og annet utstyr til en husholdning. Montasje og drift av mindre anlegg for produksjon og lagring av fornybar energi. Riktig bruk av verktøy og fagspråk, kunne beregne og dokumentere elektriske anlegg.

Linda Susanne Hjertø
Avdelingsleder RM,EL,SS