VGS Narvik - Idrettsfag alpint

FFA Narvik er landslinje i alpint som er et ledd i Norges Skiforbunds satsingsstruktur.
Landslinja er en del av programområdet Idrettsfag ved Narvik videregående skole. Den er til for de som driver aktivt med alpint og ønsker å utvikle seg videre, mens de får studiekompetanse. Hver klasse har plass til 10 alpinister, og nye elever er velkomne til å starte hos oss i vg1, vg2 og vg3.

Narvikfjellet – vår hovedtreningsarena

Narvikfjellet har de 2 siste årene startet en betydelig oppgradering av fasilitetene. Vi har 5 treninger i uken timeplanlagt i Narvikfjellet fra november til ut april. I tillegg har vi trening i helgene når vi ikke er ute og reiser på konkurranser.
Narvikfjellet ligger «midt i byen» slik at logistikk i forbindelse med trening er enkelt. Trenerne kjører elevene til/ fra skolen i forbindelse med trening med våre busser, en tur som tar 5 min.
I tillegg samarbeider vi godt med Ankenes Alpinklubb som har et flott alpinanlegg knappe 10 minutters kjøring fra skolen. Der har vi tilgang til andre løypeprofiler som gjør at vi har komplett variasjon i utfordringene til løperne våre.

Konkurransearena

Elever ved FFA i Narvik har hatt unike muligheter hva gjelder konkurransearena. Narvik har jevnlig vært arrangør for norske mesterskap, både på ungdomsnivå og junior- og seniornivå.

Vi har kort vei til løpernes internasjonale konkurransearena i Sverige og Finland. Der er det ofte meget gode forhold, noe som gir gode muligheter for å kunne kjøre opp mot sitt beste for å forbedre sine FIS-punkter som gir gode startposisjoner i bl.a norske mesterskap.

Økonomi

De som driver med alpint vet at denne idretten ikke er helt uten kostnader. Vi ønsker å ha et tilbud som gjør at alle kan satse aktivt på sin idrett samtidig som de utdanner seg!
Vi har ingen egenandel!
All aktivitet/ trening som foregår i Narvik er gratis. Elevene dekker kun sine faktiske utgifter på treningssamlinger og konkurranser utenfor Narvik.
Vi tilbyr, fra sesongen 2017/18, alle elevene en pakke som innbefatter klær og transport til alle renn på Nordkalotten. Denne pakken har en ramme på mellom 8 – 12.000kr.

Det er rundt 35-40 reisedøgn i året (som koster ca 7/800kr døgnet), pluss to turer til Østerrike (rundt 15 000 kr pr tur). Disse reisene er ikke en obligatorisk del av undervisningen.

Studieprogresjon

Elevene følger undervisningen uansett om de er på reise eller konkurranse, men det tette samarbeidet mellom fag og idrettslærerne gjør at både idrettshverdagen og studieprogresjonen blir ivaretatt.

Hvordan søke til FFA/ Idrettslinjen?

Hvem?            FFA er landslinje i alpint og kan ta imot søkere fra hele landet, og fra utlandet.

Søknadsfrist:  1. mars 2017
Hvor?              På vigo.no à
                        For søkere fra Nordland - søk opp Narvik Videregående skole - velg
                        programområde Landslinje alpint - søk på tilbudet

- skriv ut kopi av søknaden og send den til oss som beskrevet under.

For søkere utenfor Nordland - velg eget fylke først à gå til «registrere søknad i annet fylke» - velg Nordland - Narvik vgs - programområde Landslinje alpint - søk på tilbudet - skriv ut kopi av søknaden og send den til oss som beskrevet under.

Viktig:            Send også kopi av din søknad og papirer til
Morten Solberg på e-post: morsol@vgs.nfk.no
Da kan vi kontakte deg tidligere og gi informasjon om skolen/ hybelmuligheter/ trening og treningssamlinger for sesongen som kommer.

Vi har 10 plasser til alpinister på hvert trinn. Om du ønsker å begynne på VG2 eller VG3 neste skoleår tar du direkte kontakt på e-postadressen over for å høre om det finnes ledige plasser.

Her kan du se noen flere bilder av FFA Alpint på tur eller FFA alpint på Facebook!

Sist endret 19.12.2016