VGS Narvik - Idrettsfag alpint

FFA Narvik er landslinje i alpint som er et ledd i Norges Skiforbunds satsingsstruktur. Landslinja er en del av programområdet Idrettsfag ved Narvik videregående skole. Den er til for de som driver aktivt med alpint og ønsker å utvikle seg videre, mens de får studiekompetanse. Hver klasse har plass til 10 alpinister, og nye elever er velkomne til å starte hos oss i vg1, vg2 og vg3.

Klikk for stort bilde Rune Dahl    

Narvikfjellet – vår hovedtreningsarena

Narvikfjellet har de 2 siste årene startet en betydelig oppgradering av fasilitetene. Vi har 5 treninger i uken timeplanlagt i Narvikfjellet fra november til ut april. I tillegg har vi trening i helgene når vi ikke er ute og reiser på konkurranser.
Narvikfjellet ligger «midt i byen» slik at logistikk i forbindelse med trening er enkelt. Trenerne kjører elevene til/ fra skolen i forbindelse med trening med våre busser, en tur som tar 5 min.
I tillegg samarbeider vi godt med Ankenes Alpinklubb som har et flott alpinanlegg knappe 10 minutters kjøring fra skolen. Der har vi tilgang til andre løypeprofiler som gjør at vi har komplett variasjon i utfordringene til løperne våre.

 

Konkurransearena

Elever ved FFA i Narvik har hatt unike muligheter hva gjelder konkurransearena. Narvik har jevnlig vært arrangør for norske mesterskap, både på ungdomsnivå og junior- og seniornivå.

Vi har kort vei til løpernes internasjonale konkurransearena i Sverige og Finland. Der er det ofte meget gode forhold, noe som gir gode muligheter for å kunne kjøre opp mot sitt beste for å forbedre sine FIS-punkter som gir gode startposisjoner i bl.a. norske mesterskap.

Høsten 2018 ble Narvik valgt som norsk søkerby til VM i alpint 2027!
Om du ønsker å starte forberedelsene til VM vil "skigymnaset" i Narvik være riktige plassen å utvikle seg!

Økonomi

De som driver med alpint vet at denne idretten ikke er helt uten kostnader. Vi ønsker å ha et tilbud som gjør at alle kan satse aktivt på sin idrett samtidig som de utdanner seg!
Vi har ingen egenandel!
All aktivitet/ trening som foregår i Narvik er gratis. Elevene dekker kun sine faktiske utgifter på treningssamlinger og konkurranser utenfor Narvik.

Det er rundt 35-40 reisedøgn i året (som koster ca 7/800 kr døgnet), pluss to turer til Østerrike (rundt 15 000 kr pr tur). Disse reisene er ikke en obligatorisk del av undervisningen, men en del av vårt landslinjetilbud.

Studieprogresjon

Elevene følger undervisningen uansett om de er på reise eller konkurranse, men det tette samarbeidet mellom fag og idrettslærerne gjør at både idrettshverdagen og studieprogresjonen blir ivaretatt. Fra skoleåret 2021/2022 vil vi kunne tilby et fireårig løp for alpinistene ved Narvik videregående skole. Da vil det være mulighet for fordypning innen blant annet realfag.


 

Hvordan søke til FFA/ Idrettslinjen?

Hvem?                    FFA er landslinje i alpint og kan ta imot søkere fra hele landet, og fra
                              utlandet.

Søknadsfrist:            1. mars 
Hvor?                      På vigo.no à
                              For søkere fra Nordland - søk opp Narvik Videregående skole - velg
                              programområde Landslinje alpint - søk på tilbudet

Sportslig vedlegg    Etter samarbeid mellom alle landslinjer i alpint og Norges skiforbund er det                                  utarbeidet felles kjøreregler for den sportslige delen av                                                               inntaksprosessen. Fellessøknadsfrist satt til 20. januar. Tilbudsdato fra de                                 ulike skolene blir satt til den 30. januar, med svarfrist til den 5. februar.                                   Ut over dette gjelder vanlig søknad og inntaksprosedyrer for videregående                                   skole.

Skjema for sportslig vedlegg finner du her. (PDF, 144 kB)

- skriv ut kopi av søknaden og send den til oss som beskrevet under.

 

For søkere utenfor Nordland - velg eget fylke først à gå til «registrere søknad i annet fylke» - velg Nordland - Narvik vgs - programområde Landslinje alpint - søk på tilbudet - skriv ut kopi av søknaden og send den til oss som beskrevet under.

 

Viktig: Send også kopi av din søknad og papirer til Morten Solberg på e-post: morsol@vgs.nfk.no
Da kan vi kontakte deg tidligere og gi informasjon om skolen/ hybelmuligheter/ trening og treningssamlinger for sesongen som kommer.

Vi har 10 plasser til alpinister på hvert trinn. Om du ønsker å begynne på VG2 eller VG3 neste skoleår tar du direkte kontakt på e-postadressen over for å høre om det finnes ledige plasser.

 FFA alpint på Facebook

Kontaktpersoner

Morten Solberg
Avdelingsleder Idrett og SPU
Krister Kjølmoen
Lærer *
Michael Stenbak
Lærer