VGS Narvik - Breddeidrett

FFA-logo - Klikk for stort bilde

Idrettsfagelever har en unik mulighet til å drive med sin idrett i skoletiden, samtidig som det gjennomføres studieforberedende utdannelse. I snitt trener elevene 10t pr uke i skoletiden.

Vi har et breddetilbud hvor vi tilbyr grunnleggende trening som er viktig for alle idrettene.
Elevene får opplæring i flere emner; basistrening, fysisk aktivitet og helse, samt ulike idrettsaktiviteter. De får opplæring i andre lag- og individuelle idretter, samtidig som de får anledning til ei økt i uken med spesialtrening tilrettelagt hovedidretten sin. Utover det er det klubbene som har ansvaret for å spesialisere ferdighetene til utøverne.

Idrettsfagelever kommer fra en rekke forskjellige idretter som bryting, innebandy, svømming, handball, friidrett, skyting, langrenn, ishockey, klatring, freerun og jibbing på ski. Det er et mangfold som gjør at de har mulighet til å lære mye av hverandre. Som en del av opplæringen har vi også årlige friluftsturer som går til turistforeningshyttene i Narvikfjellene.

Den varierte treningen som vi gir elevene gjennom dette programområdet er en viktig forutsetning for alle idretter og bidrar til færre skader enn om en kun gjennomfører ensidig trening i egen spesialidrett.

Fotball og alpint tilbys som toppidrettsfag på skolen.

Forskjellige idretter - Klikk for stort bilde Klar til trening - Klikk for stort bilde

red IMG_2969.jpg - Klikk for stort bilde

Søknadsfrist:    1. mars 2017
Hvor?              På vigo.no à
                        For søkere fra Nordland - søk opp Narvik Videregående skole - velg
                        programområde idrettsfag - søk på tilbudet

- skriv ut kopi av søknaden og send den til oss som beskrevet under.

Viktig:             Send også kopi av din søknad og papirer til
Morten Solberg på e-post: morsol@vgs.nfk.no
Da kan vi kontakte deg tidligere og gi informasjon om skolen og treningssamlinger for skoleåret som kommer.

Publisert av Systembruker. Sist endret 21.12.2016