VGS Narvik - Kokk- og servitørfag (vg2)

Vi har mye praktisk undervisning på et godt utstyrt kjøkken. Det blir særlig lagt vekt på metodeopplæring med selvstendig teoretisk/praktisk arbeid. Klassen driver også restauranten Cafè Oscar, som har åpent en dag i uka.

Klikk for stort bilde

Du får utplassering i bedrift som del av forberedelsene til å ta fagbrev som restaurant- eller institusjonskokk eller som servitør. Læretiden er 2 år.
Krevende og utfordrende? Ja visst! Men også inspirerende og sammensveisende!

Kokken:

Du må selvfølgelig like å arbeide med mat, og samarbeide med mennesker. Du tar gjerne ansvar og liker utfordringer.

Kokkefaget har et høyt tempo, det betyr at god fysisk form og evnen til å holde et høyt tempo ikke bare er en en fordel men faktisk en betingelse for at du skal lykkes.

Til gjengjeld får en god kokk  igjen i mangfold i form av fornøyde gjester, trivelige kollegaer og et yrke hvor man kan utvikle seg stadig videre.

Servitøren:

Servitøren er bedriftens salgsrepresentant og bindeleddet mellom gjest og kjøkken, som skal administrere bestillinger og servere riktig mat med riktig drikke og til rett tid.

Servitøren skal vite nok om mat og drikke til å gi gjesten gode og riktige råd om valgmulighetene. Bak dette ligger solide kunnskaper om mat og viner, borddekking og økonomi, hygiene og kommunikasjon, kostholds og ernæringslære, språk, salg og service.

Servitøren er enkelt sagt restaurantens ansikt utad og den man husker best etter et restaurantbesøk.

Du må være utadvent og ha godt humør, og du må selvfølgelig trives med mennesker rundt deg. God fysisk form er en forutsetning for å takle et yrke med høyt tempo.

Kontaktpersoner

Linda Susanne Hjertø
Avdelingsleder RM,EL,SS
Thomas Holmstrøm
Adjunkt