VGS Narvik - Industriteknologi (vg2)

På vanlige hverdager er vi er litt på verkstedet og litt på teorirommet, alt etter hva vi holder på med.
På verkstedet dreier vi, freser, sveiser, monterer, demonterer, skrur, og kobler elektriske kretser og hydrauliske og pneumatiske anlegg.

Klikk for stort bilde

Vi har lært mange måter å lære på som har vært enkle å ta i bruk, og som hjelper oss til å ha kontroll over egen læring. Vi bruker mapper og planer som vi er med på å lage. Undervisningen er lagt opp med sikte på å utvikle kreativitet og selvstendighet hos elevene. Vi må bearbeide undervisnings-innholdet selvstendig, skrive egne oppgaver og levere inn arbeidshefter.
I løpet av skoleåret er vi utplassert i to perioder på bedrifter. For det meste er vi på lokale bedrifter som LKAB, MTAS, OBAS, Sentralvekstedet, Scancell, Nord Norsk Metallisering og Bjerkvik tekniske verksted. De som ikke bor i Narvik kan etter eget ønske få utplassering på hjemplassen. I tillegg samarbeider vi med opplæringskontoret om lærlingeordningen.

De mest brukte IKT- verktøy er its learning, FESTO didactic (hydraulikk og pneumatikkprogram), lekser, informasjon og selvfølgelig noe pauseunderholdning.

Som dere skjønner så driver vi med mange forskjellige ting. Miljøet er ekstremt godt og vi trives kjempebra. Når vi er ferdig med dette skoleåret så er det mange yrker å velge mellom. De mest vanlige i Narvik og distriktet er låsesmed, industrimekaniker og fagoperatør–kjemisk teknisk industri.(Scancell)   Fakta om faget Gir opplæring i monterings- og reparasjonsteknikk, dreiing, fresing, honing og sliping, sammenføyningsmetoder, gasskjæring, hydraulikk og pneumatikk, industrielektronikk, analogelektronikk, digitalelektronikk og PLS.   Kompetanse Gir grunnlag for å tegne lærekontrakt innenfor en rekke fag.

Jobbmuligheter


Det er stor etterspørsel etter fagutdannede med mekanisk bakgrunn. Med dagens strenge krav til kvalifikasjon på land og sjø, er jobbmulighetene mange og varierte. 2 år i skole og 2 år i bedrift gir fagbrev.

Kontaktpersoner

Simen Lian Kleiving
Avdelingsleder Teknologi- og industrifag/Bygg- og anleggsfag/Fellesfag
Ivan Pedersen
Adjunkt